Beta Carotene - CaliVita

Go to content

Beta Carotene

Vitamina Calivita
100 kapsula të buta

Pararendës i vitaminës A
në magazinë
karota - një burim i beta karotenit natyral
Beta karoteni natyral është i dobishëm për:

   • sy të shëndetshëm
   • lëkurë të bukur dhe të shëndetshme
   • rezistencë më të mirë
   • mbrojtje antioksidante
25% zbritje në blerjen e parë >>
strijela

Beta karoten natyrale

Pararendës i vitaminës A

Beta-karroteni është një pararendës i vitaminës A; sipas nevojës organizmi i njeriut mund ta transformoj atë në vitaminë A. Vitamina A është element ndërtues i retinës, pjesë kryesore e syve tanë, e cila luan rol të domosdoshëm në procesin e perceptimit të dritës. Konsumimi i shpeshtë i kësaj vitamine kontribuon në gjendjen normale të lëkurës dhe mund të ndihmoj në shmangien e dëmtimeve të shkaktuare nga rrezatimi me rreze UV.

Kujt i rekomandohet?
- para se të shkohet në pushime në mënyrë që lëkura të përgatitet për rrezitje, dhe për personat që dëshirojnë ta mirëmbajnë ngjyrën e zeshkët të lëkurës së tyre për një kohë më të gjatë;
- personave me aftësi të kufizuara në shikim, dhe atyre me probleme të caktuara të syve;
- atyre që kërkojnë mbrojtje efikase antioksidante;
- atyre që konsumojnë ushqime me sasi të ulëta të yndyrës apo atyre që vuajnë nga çrregullimi i absorbimit.

Deficiencies
Simptomat e mungesës së vitaminës A përfshijnë: verbëri gjatë natës, probleme me sy, probleme me formimin e gjakut, diarre, probleme me lëkurë, ndjeshmëri ndaj sëmundjeve të organeve të larta të frymëmarrjes.

A e dini se?
A e keni ditur se beta-karroteni, i kombinuar me zink dhe vitaminë C dhe E, mund të kontribuojë në parandalimin e degjenerimit të shikimit, që paraqitet si rezultat i moshës? *

Burimi
* Dietary intake of antioxidants and risk of age-related macular degeneration - van Leeuwen R, Boekhoorn S, Vingerling JR, Witteman JC, Klaver CC, Hofman A, de Jong PT., JAMA. 2005 Dec 28;294(24):3101-7.
100 kapsula të buta

Dozimi:
1 kapsulë e butë në ditë.

Përbërësit
9000N.I. Beta Karroten

Gjatë Përshkrimi:
Trupi ynë sintetizon vitaminë A nga carotene beta, në shumat e kërkuara. Carotene Beta luan një rol të rëndësishëm në mbrojtjen e acideve yndyrore polyunsaturated kundër radikaleve të lira dhe ndihmon në ruajtjen e funksionit normal të qelizave.

Carotene Beta takon grupit të pigmenteve bimore quajtur carotenoids, që i japin perime ngjyrën e tyre të ndritshme. Karotenoidet janë përdorur nga trupi për të sintetizuar Vitamina A, dhe beta carotene është një burim i pasur i kësaj vitamine për trupin.

Shumica e njerëzve e lidhin si duhet Vitamina A me vizion të mirë, veçanërisht në kushte të ulët të lehta. Një formë e reduktuar e vitaminës A e quajtur Retinol është një lidhje e rëndësishme në një reaksion zinxhir kimik në sy që dërgon impulse të nervit optik. Vitamina A gjithashtu luan një rol të rëndësishëm në strukturën, integritetit, rritjen dhe riparimin e qelizave epiteliale. Qelizat epiteliale janë qeliza të specializuara që vija sipërfaqet e brendshme dhe e jashtme e organeve të ndryshme, gjëndra dhe dëmtimit të dhëmbëve në trup, të tilla si të frymëmarrjes, urinar, dhe traktet gastrointestinale, të endokrine dhe sistemin e qarkullimit të gjakut. Si edhe, lëkura jonë është bërë e qelizave epiteliale. Këto qeliza janë jetike për sistemin imunitar, si pėrshkueshmėrisė e tyre selektiv ndihmon në mbrojtjen e sipërfaqeve trupore nga depërtimit nga patogjene. Si edhe, lloje të caktuara të qelizave epiteliale janë përgjegjës për sekrecionet mukoze të cilat janë jetike për funksionimin e duhur dhe të shëndetshme të traktit gastrointestinal. Kështu, Vitamina A siguron mbështetje ushqyese për lëkurë të shëndetshme, vizion të mirë, dhe funksionimin e duhur të proceseve të ndryshme metabolike.

Carotene Beta është një anti-oxidant i fuqishëm, i dobishëm në ushqim me kërma radikalet e lira nga trupi. Radikalet e lira janë atomet e paqëndrueshme me elektronet unpaired që vjedhin elektronet nga atomet e tjera, duke shkaktuar ato nga ana e tij për t'u bërë radikalet e lira. Shumë shkencëtarë besojnë se një nga shkaqet rrënjësore të plakjes është dëmi qelizë që mund të shkaktohet nga reagimi i pakontrolluar zinxhir të radikalëve të lirë.

Kushtet që mund të kontribuojnë në Vitamina A mangësi përfshijnë alkoolin apo konsumit të duhanit, dietë të varfër, dhe sëmundje.

KUJDES!
Ju duhet të konsultoheni me një mjek i kualifikuar mjekësor, para se të marrë ndonjë shtesë.
Plotësim carotene Beta nuk është e rekomanduar për duhanpirësit.
Substancat reduktimin e nivelit të kolesterolit (soje, hudhër) dhe antacids të caktuara mund të zvogëlojë absorbimin e vitaminës A.
A nuk e kalon futje e rekomanduar ditore.
Shtesat ushqimore nuk mund të zëvendësojnë për një dietë të ekuilibruar të përzier.
Mbani jashtë të arrijnë të fëmijëve të vegjël.
strijela
Beta Carotene - komente produkt
Shto një koment, vlerësoni një produkt ose bëni një pyetje
There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
strijela
garanci Çmimi më i ulët
Beta Carotene
Back to content