L-Lysine PLUS - CaliVita

Go to content

L-Lysine PLUS

Produkte të tjera CaliVita
60 kapsula

Ndihmon kundër herpesit
në magazinë
herpes
Jo vetëm për herpesin

Lizina bën pjesë në grupin e aminoacideve esenciale, që do të thotë se trupi ynë nuk mund ta prodhojë vetë, prandaj duhet të furnizohet me dietë. L-lysine PLUS, përveç L-lizinës, përmban edhe vitaminë C, e cila rrit veprimin e saj.
25% zbritje në blerjen e parë >>
strijela
Calivita L-Lysine Plus

Lizina e aminoacideve

Ndihmon kundër herpesit

Kapsulat L-Lysine PLUS ofrojnë një formë të koncentruar të aminoacidit lysine, të cilën trupi ynë nuk mund ta prodhoj, prandaj produkti në fjalë ofron mbrojtje efikase kundër llojeve të caktuara të patogjeneve, të tilla si herpesi virusal. Përveç kësaj, lysine luan rol të madh në formimin e kolagjenit, material ndërtues i lëkurës, indeve lidhore dhe mureve të venave; këto efekte përforcohen edhe më tej përmes pranisë së vitaminës C në kapsulë. Për më tepër, mund të kontribuoj në formimin dhe ruajtjen e strukturës normale të eshtrave, proceseve të prodhimit të energjisë, dhe funksioneve normale të muskujve.

Kujt i rekomandohet?
- personave, ushqimi i të cilëve nuk përmban sasi dhe cilësi të duhur të burimeve të lysinës (proteinat me vlerë të plotë, vezët, mishi, peshku), ose ata që mbajnë dietë vegjetariane;
- personat, ushqimi i të cilëve përmban vlera të ulëta të proteinave;
- personat që merren me punë të rënda fizike apo që merren rregullisht me sport;
- personat që priren ta kenë herpesin apo infeksione tjera virale.

A e dini se?
A e keni ditur se lysina dhe arginina kanë një rrugë të përbashkët metabolike, kështu që ato garojnë për absorbim? Arginina është e nevojshme për shumëzimin e herpesit virusal por nëse lysina ka një përqendrim më të lartë në trup, atëherë më pak argininë absorbohet (pra ngritja e përqendrimit të lysinës parandalon shumëzimin e herpesit).
60 kapsula

Dozimi:
1 kapsulë në ditë.

Përbërësit
500mg L-Lysine
60mg Vitaminë C

Lysine është një i ashtuquajtur esenciale amino-acid, një komponent i rëndësishëm i proteinave. Shprehja "esenciale" nënkupton se trupi nuk është në gjendje të prodhojë substancë në vetvete, e cila është arsyeja pse ne kemi nevojë për të marrë atë nga burimet e jashtme. Produkti L-Lysine PLUS bazohet në lysine, e cila është plotësuar me vitaminë C.

Përafërsisht 15% e trupit të njeriut është i përbërë nga proteinat, të cilat vazhdimisht prishen dhe ri-krijimit. Ky proces është zakonisht i balancuar. Ndërtimit tulla e proteinave janë të ashtuquajturat aminoacidet. Proteinat gjenden në trupin e njeriut praktikisht të përbëhet nga "vetëm" 20 të ndryshme amino-acide, por për shkak të numrit të madh të variacioneve të mundshme dhe rrethana të tjera, numri i llojeve të proteinave gjenden në natyrë është unbelievably e lartë.
Më parë, 9 lloje të amino-acideve u besohet se i përkasin grupit esencial, por ne tashmë e dimë se trupi i njeriut është i aftë për më pak ose më shumë duke prodhuar shtatë nga këto. Megjithatë, dy aminoacidet (treonine dhe lysine) mund të vërtetë vetëm të merret nëpërmjet marrjes të ushqimit.

Përveç futje e duhur të amino-acideve, është po aq e rëndësishme për të ruajtur ekuilibrin e tyre, e cila kryesisht varet nga përbërja e ushqimit të konsumuar. Nëse përmbajtja e proteinave të ushqimit është e pahijshme (p.sh. në rastin e një dietë jo të balancuar, ushqim të pamjaftueshëm, agjërimit, hollim dietë), metabolizmi i amino-acideve mund të prishet.

Për shkak të zinxhirit lateral ai ka në formën e saj kimike, lysine i takon të ashtuquajturave alkaline amino-acide. Përveç kësaj për të qenë një nga komponentët e proteinave, ajo gjithashtu lehtëson absorbimin e kalciumit dhe ajo është gjithashtu e nevojshme për formimin e kolagjenit kështu që ndihmon në ruajtjen e strukturës së duhur të indeve bashkërenditës dhe në këtë mënyrë ajo mund të mbështesë gjendjen natyrore të lëkurës, muskujt dhe nyje. Lysine mund të kontribuojnë në formimin dhe mirëmbajtjen e strukturës normale të kockave.

Përveç lysine, produkt gjithashtu përmban vitaminë C, e cila gjithashtu luan një rol të rëndësishëm në sintezën e kolagjenit, është një antioksidant i shkëlqyer dhe një substancë mbështetjen e sistemit imunitar dhe është i njohur për një numër të efekteve të tjera të dobishme.

KUJDES.
Në rastin e aplikimit për një periudhë prej gjashtë muajsh, ju lutemi të konsultoheni me mjekun tuaj.
A nuk e kalon futje e rekomanduar ditore.
Shtesat ushqimore nuk mund të zëvendësojnë për një dietë të ekuilibruar të përzier.
Mbani jashtë të arrijnë të fëmijëve të vegjël.
strijela

L-Lysine PLUS - komente produkt

Shto një koment, vlerësoni një produkt ose bëni një pyetje
There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
strijela
garanci Çmimi më i ulët
L-Lysine PLUS
Back to content