Pro Selenium - CaliVita

Go to content

Pro Selenium

Mineralet
60 tableta

Preparat seleni
në magazinë
Mungesa e selenit?
Seleni organik mbështet shëndetin e lëkurës, ushqen flokët dhe mbështet imunitetin. Ky element është shumë i rëndësishëm për gjëndrën tiroide dhe gjithashtu ka një efekt antioksidant.
25% zbritje në blerjen e parë >>
strijela

selen organik

Preparat seleni

Përmes efektit të fortë antioksidant, seleni nxit mbrojtjen e qelizave dhe indeve kundër efekteve dëmtuese të radikaleve të lira, kontribuon në mbrojtjen e sistemit imun dhe në funksionimin normal të gjëndrës tiroide. Gjithashtu luan rol edhe në mirëmbajtjen e shëndetit të lëkurës dhe thonjve.

Kujt i rekomandohet?
- secilit që dëshiron mbrojtje të fortë antioksidante;
- duhanpirësve;
- personave që vuajnë nga hipotirodizmi;
- meshkujve, në mënyrë që të përmirësohet reproduktimi;
- për plotësimin e trajtimit të rasteve me nivele të larta të kolesterolit;
- atyre që mbajnë dietë të rreptë vegjetariane apo dietë me sasi të ulët të proteinave, pasi që ushqimi i tyre nuk posedon elemente të origjinës shtazore, që cilësohet si burim cilësor i selenit;
- për plotësimin e terapisë gjatë proceseve inflamatore në organizëm, në veçanti terapia ndaj artritit.

Deficiencies
Simptomat e mungesës së selenit përfshijnë: sistem të dobësuar imun, efikasitet i zvogëluar i gjëndrës tiroide, dobësim muskujsh, dhe lodhje.

A e dini se?
A e keni ditur se studimet kanë demonstruar lidhshmëri ndërmjet rrezikut nga dobësimi i funksioneve kognitive për shkak të moshës, sëmundjes së Alzheimerit dhe mungesës së selenit? *
60 tableta

Dozimi:
1 tabletë në ditë.

Përbërësit
50mcg Selen

Ajo është e njohur mirë se selen është një element gjurmë të efektit të fuqishëm antioxidant, i cili mbështet trupin tonë në mbrojtjen kundër radikaleve të lira. Megjithatë, është më pak e njohur se - përveç të gjitha këto efekte - ajo luan një rol të rëndësishëm në funksionimin e shëndetshëm të sistemit imunitar. Ajo gjithashtu ndihmon për të ruajtur prodhimin normal të jodit, duke mbështetur hormonet gjëndër tiroide.

Zbuluar nga Jöns Berzelius në 1817, element gjurmë selen merr emrin e vet nga fjala greke "Selene", për shkak të ngjyrës së saj të bardhë. Për një kohë të gjatë pas zbulimit, ajo konsiderohej si një substancë toksike, por hetimet e mëvonshme shkencor zbuloi selen të jetë një element i domosdoshëm i të ushqyerit e duhur.

Selen mund të gjenden në ushqim deti, mish dhe drithëra, edhe pse shuma mund të ndryshojë shumë. Shuma në mish varet nga përmbajtja selen e barit apo grurit që është ushqyer për bagëtinë, dhe kjo, nga ana tjetër, varet nga përmbajtja selen e tokës ku fabrikë ishte rritur. Përqendrimet më të larta natyrore të selen është gjetur në përgjithësi në arra Brazil.

Selen është një komponent kyç i peroxidase enzimë glutathione. Roli kryesor i këtij enzimë është për të mbrojtur qelizat dhe indet e trupit nga dëmtimi oksidativ të shkaktuar nga radikalet e lira. Shumë shkencëtarë e konsiderojnë dëmtimin e qelizave të shkaktuar nga radikalet e lira që të jetë një nga shkaqet e plakjes. Selen gjithashtu luan një rol të rëndësishëm në prodhimin e hormoneve të gjëndrrave tiroide. Hormonet nga kjo gjëndër të ndihmojë në zhvillimin dhe diferencimin e të gjitha qelizat në trup, plus ata të ndihmojë rregullimin e proteinave, karbohidrateve dhe metabolizmin yndyrë.

Si me shumë minerale tjera, thithjen selen forcohet kur element merret lidhur tek nje acid organik (njohur si forme "celuar").

KUJDES!
A nuk e kalon futje e rekomanduar ditore.
Shtesat ushqimore nuk mund të zëvendësojnë për një dietë të ekuilibruar të përzier.
Mbani jashtë të arrijnë të fëmijëve të vegjël.

Burimi
*Cognitive decline is associated with systemic oxidative stress: the EVA study. Etude du Vieillissement Artériel - Berr C, Balansard B, Arnaud J, Roussel AM, Alpérovitch A, J Am Geriatr Soc. 2000 Oct;48(10):1285-91.
strijela

Pro Selenium - komente produkt

Shto një koment, vlerësoni një produkt ose bëni një pyetje
There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
strijela
garanci Çmimi më i ulët
Pro Selenium
Back to content