Mega Zinc - CaliVita

Go to content

Mega Zinc

Mineralet
100 tableta

Zink organik
në magazinë
zink organik
Tabletat që përmbajnë përbërjen organike të zinkut në formë kelatesh të cilat absorbohen mirë dhe përdoren në mënyrë efektive nga trupi.
25% zbritje në blerjen e parë >>
arrow
Calivita Mega Zinc

Zink organik

Zink organik

Zinku është një element i rëndësishëm i cili merr pjesë në pothuaj gjitha proceset metabolike dhe është i pranishëm në secilën qelizë të organizmit tonë. Zinku kontribuon në funksionimin e shëndoshë të sistemit imun, në shëndetin e flokëve, lëkurës dhe thonjve, në mirëmbajtjen e nivelit normal të testosteronit, hormonit seksual mashkullor, dhe në funksionimin normal mendor, kurse në anën tjetër për shkak të efektit antioksidant zinku ndalon proceset e dëmshme oksiduese.

Kujt i rekomandohet?
- atyre që jetojnë në ajër të ndotur, për shkak të efektit antioksidant të zinkut;
- atyre që nuk konsumojnë shpesh dhe në sasi të duhura produkte ushqimore me përmbajtje të lartë të zinkut, si mishi apo drithërat e pasitura;
- sportistët dhe personat që merren me punë të rënda fizike;
- secilit, gjatë situatave me stres.

Deficiencies
Simptomat e mungesës së zinkut përfshijnë: probleme me lëkurë, flokë, thonj, dhe me shikim, zgjatje e shërimit të plagëve në raste të lehta. Nëse mungesa është serioze, atëherë mund të vijë deri tek shkurtabiqësia dhe atrofia e testiseve. **

A e dini se?
Një tabletë Mega Zinc ofron sasinë e zinkut, aq sa e ofrojnë edhe 94 vezë!

A e keni ditur se disa studime kanë paraqitur dobitë e plotësimit me zink në rastet e diabetit? Përveç shumë efekteve tjera të dobishme, zinku merr pjesë në metabolizmin e karbohidrateve. Mund të ndihmoj në reduktimin e nivelit të sheqerit në gjak gjatë periudhës së dietës (mos ngrënies), nivelin e sheqerit në gjak pas ushqimit, nivelin e përgjithshëm të kolesterolit, dhe nivelin e triglicerideve. *
100 tableta

Dozimi:
1 tabletë në ditë.

Përbërësit
50mg Zink

Zinku është një nga elementet më të rëndësishme gjurmë; ajo merr pjesë në funksionimin e disa enzimeve. Ajo mund të gjendet në secilën prej qelizave tona, por trupi ynë nuk ka dyqan atë dhe mangësi mund të ndodhë. Ne kemi nevojë për zink vazhdimisht dhe në disa raste - njerëzit që jetojnë në një zonë ku ajri është i ndotur, apo që nuk kanë një dietë të ekuilibruar të përzier - është i vlefshëm për të plotësuar atë në formën e një formule moderne.

Zink, natyrisht që ndodhin në butak, drithërat, lakër, bishtajore, perime, dhe produkteve të qumështit, është një nga elementet më të rëndësishme gjurmë për shëndet të mirë. Kjo është një activator e më shumë se 70 enzimat, proteinat që janë përgjegjës për nxitjen e një shumëllojshmëri të reaksioneve të rëndësishme biokimike në trup. Një nga enzimat që mbështetet mbi zinkut është insulinë, e cila është esenciale për metabolizmin e duhur karbohidrate dhe energji. Zinku është i nevojshëm për ndarjen e duhur të qelizave, duke e bërë atë një element shumë i rëndësishëm për sistemin imunitar, ku kërkesat e replikimit qelizë janë të mëdha. Zink gjithashtu luan një rol jetik në funksionin e organeve riprodhuese, dhe kontribuon për integritetin strukturor të shumë proteinave në trup. Mungesa e zinkut në membranat qelizore bën qelizë më të ndjeshëm ndaj dëmtimit oksidativ nga radikalet e lira.

Zink nuk është e shpërndarë në mënyrë të barabartë në trup. Të trurit, zemrës, dhe mushkëritë kanë tendencë që të ketë përqëndrime më të qëndrueshme, ndërsa shuma në gjak, dhe në organet riprodhuese tenton të ndryshojnë në përputhje me sasinë e zinkut në dietë. Nivelet metabolike të zinkut mund të ndikohen negativisht nga ndotja, dietë të paekuilibruar, stresi mendor apo fizik, shtatzanisë, laktacionit, apo sëmundje.

KUJDES!
Ju duhet të konsultoheni me një mjek i kualifikuar mjekësor, para se të marrë ndonjë shtesë.
Thithjen e zinkut mund të reduktohet me kalcium, apo konsum të lartë fibër.
A nuk e kalon futje e rekomanduar ditore.
Shtesat ushqimore nuk mund të zëvendësojnë për një dietë të ekuilibruar të përzier.
Mbani jashtë të arrijnë të fëmijëve të vegjël.

Burimi

*Effects of zinc supplementation on diabetes mellitus: a systematic review and meta-analysis - R Jayawardena, P Ranasinghe, P Galappatthy, R.L.D.K. Malkanthi, GR Constantine, P Katulanda - Diabetology & Metabolic Syndrome 2012, 4:13

** A nyomelemek nyomában (Tracing trace elements) – Takács S., Medicina Könyvkiadó Rt., 2005 Bp.

Új Tápanyagtáblázat (New Nutrient Chart) – Edited by Rodler I., Medicina Könyvkiadó Zrt., 2006 Bp.

Élelmezés és táplálkozásegészségtan (Nutrition and nutritional physiology) – Edited by Rodler I., Medicina Könyvkiadó Zrt., 2008 Bp.

Mega Zinc - komente produkt

Shto një koment, vlerësoni një produkt ose bëni një pyetje
There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
arrow
garanci Çmimi më i ulët
Mega Zinc
Back to content