Xantho Plus - CaliVita

Go to content

Xantho Plus

Xantho PLUS
90 kapsula

Dozimi:
1 kapsulë në ditë.

Përbërësit
166.7mg Ekstrakt Xanthosteen (std. 10% alpha-mangostin, 20% polifenol)
200mg Tretje farmaceutike Ekstrakt nga çaji i gjelbër (std. 45% ECGC), Ekstrakt nga farat e rrushit (st
Antioksidant me mangosten (Garcinia mangostana)

Xantho PLUS është një produkt i fuqishëm antioksidant në formë të kapsulave të përqendruara, me bazë mangosteni (Garcinia mangostana).

I quajtur edhe si “frutë e hyjnive”, mangosteni është kombinuar me tretjen e patentuar të antioksidantëve të fuqishëm si çaji i gjelbër, grejpfruti, farat e rrushit, shega, dhe boronicat, të cilat jo vetëm që janë të shkëlqyeshme në luftën kundër radikaleve të lira që i dëmtojnë qelizat, por edhe mund të ndikojnë në ngadalësimin e procesit të plakjes, si dhe kanë një efekt të dobishëm në sistemin kardiovaskular.

Kujt i rekomandohet?
-          secilit, që kërkon një mbrojtje të veçantë antioksidante, dhe që dëshiron ta përforcoj sistemin e tij/saj imun;
-          pacientëve që rigjenerohen nga sëmundjet, për ta përmirësuar gjendjen e tyre;
-          atyre që ballafaqohen me probleme kardiovaskulare;
-          duhanpirësit aktivë apo pasivë, si dhe banorët e qyteteve me ajër të ndotur;
-          atyre që rregullisht konsumojnë alkool;
-          atyre që kanë një jetë me plotë stres.

A e dini se?
A e keni ditur se mangosteni është një prej burimeve më të pasura të komponentëve xanthone, të cilat sipas eksperimenteve të mëhershme kanë treguar rezultate mjaft premtuese kundër inflamacioneve, dhimbjeve, alergjive, baktereve, viruseve, mikrobeve ?
Përmbledhje:
Xantho PLUS është një, formulë up-to-date kompleks. Ne kemi ekstraktuar përbërësit e saj aktivë të bimëve të cilat janë jashtëzakonisht të larta në antioksidantë, për mbrojtjen më të mirë të qelizave kundër efekteve të dëmshme të radikaleve të lira.

Radikalet e lira janë molekula të paqëndrueshme posedojnë një elektron unpaired. Elektronet karakteristike aspirojnë të jetë në çifte, prandaj ata "vjedhin" pjesën e humbur nga molekulat e tjera. Si radikalët e lirë të hyjë në reaksion lehtësisht dhe shpejt me komponimet e tjera, efekti i tyre i dëmshëm mund të jetë i rëndësishëm si.

Radikalet e lira janë prodhuar në trupin tonë edhe gjatë proceseve normale biokimike, por shumë prej tyre janë të krijuar nga faktorë të jashtëm. Këto burime të jashtme janë të lidhura në mënyrë karakteristike me qytetërim të tilla si: smogut, tymit të duhanit, ozonit, rrezatimi ultravjollcë, ilaçe të caktuara dhe kimikateve të tjera, dhe ato janë pothuajse të pashmangshme në botën moderne. Në një ditë mesatare qelizat tona janë të ekspozuar në rreth 10 000 "të lirë radikal" (Burimi: Imre Rodler: Élelmezés és táplálkozás egészségtan (ushqyerit dhe ushqimit higjienë), Mjekësia Könyvkiadó ZRT Budapest, 2008..) Kur swings bilancit drejt dëmshme efektet e radikaleve të lira, një i quajtur kështu stres oksidativ mund të zhvillohet. Efekti i dëmshëm shkaktohet kryesisht nga "elektroneve" të vjedhura nga membranat qelizore dhe reagimi zinxhir që ajo shkakton, por një efekt më të fuqishëm të lirë radikal mund të dëmtojë komponentëve të tjerë celularë, si ADN-së. Trupi ynë mbron veten kundër të gjitha këto me prodhimin e komponimeve me efekte antioksidante, por ne gjithashtu mund të marrin substanca të tilla nga burime të jashtme, për shembull nëpërmjet ushqimit, dhe shtojcave cilësi të lartë diete.

Në rrjedhën e zhvillimit të Xantho PLUS ne u përpoq për të shfrytëzuar efektet e shkëlqyer e mangosteen njohur mirë (Garcinia Mangostana). Formula përmban, në formën e ekstrakteve, aktiv çmuar
Përbërësit: polyphenols, xanthones, dhe mangostin nga fruti koncentruar në një kapsulë. Si antioksidantë nuk janë të efektshme vetëm me veten e tyre, por për shkak të ndërveprimeve midis disa antioksidantë të mbrojnë njëri-tjetrin si dhe nga dëmtimi oksidativ, ne kemi plotësuar formulën me një përzierje të veçantë, një përzierje e ekstraktit të bimëve me efekte antioksidante të cilat janë përdorur në mënyrë të sigurtë për një kohë të gjatë si: e gjelbër çaj, grejpfrut, farë rrushi, shegë, boronicë dhe boronicë.

Xantho PLUS, me përbërësit e tij të shkëlqyera aktiv me efekte antioksidante mund të ofrojnë ndihmë për të gjithë ata që do të donte për të mbështetur trupin e tyre kundër qelizës efektet e dëmshme të radikaleve të lira me një up-to-date dhe formula të cilësisë.

KUJDES!
A nuk e kalon futje e rekomanduar ditore.
Shtesat ushqimore nuk mund të zëvendësojnë për një dietë të ekuilibruar të përzier.
Mbani jashtë të arrijnë të fëmijëve të vegjël.

Burimi
* Antibacterial activity of xanthones from Garcinia mangostana (L.) and their structure-activity relationship studies - Dharmaratne HR et al, Nat Prod Res. 2012 Apr 11., Medicinal properties of mangosteen (Garcinia mangostana) - Pedraza-Chaverri J et al, Food Chem Toxicol. 2008 Oct;46(10):3227-39., In vitro and in vivo anti-colon cancer effects of Garcinia mangostana xanthones extract – A. F. A. Aisha et al . BMC Complementary and Alternative Medicine 2012, 12:104 Alterations in Cell Cycle and Induction of Apoptotic Cell Death in Breast Cancer Cells Treated withα-MangostinExtracted from Mangosteen Pericarp – H Kurose et al, Journal of Biomedicine and Biotechnology Volume 2012, Article ID 672428, 9 pages Inhibitions of histamine release and prostaglandin E2 synthesis by mangosteen, a Thai medicinal plant - Nakatani K et al, Biological and Pharmaceutical Bulletin. 2002 September;25(9):1137-41
Back to content